Tag Archive for: juhlaan

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista

Tässä reseptissä valmistetaan yrtti-valkosipuli maustetuista sian- ja lampaanliha nakeista maukas nakkipelti. Resepti on helppo toteuttaa ja ruoka valmistuu uunissa muiden puuhastelujen ohessa!

Valmistusaika n. 45 min, 4 hengelle

Ainekset

2 pkt (500g) Wurstin Yrtti-valkosipuli nakkeja lampaan- ja sianlihasta tai Wurstin Yrtti-valkosipuli raakamakkaraa lampaan- ja sianlihasta
1 kg kiinteää pestyä perunaa
0, 5 dl rypsiöljyä
2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl grillausmaustetta

Tarjoilua varten
1 dl täysmajoneesia
1 dl hienonnettua punasipulia
1 dl ketsuppia
1 dl kurkkusalaattia
tuoretta salaattia

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa perunat puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta perunat leivinpaperoidulle uunipellille tasaiseksi levyksi. Valuta perunoiden päälle rypsiöljyä. Mausta perunaviipaleet suolalla, mustapippurilla ja grillausmausteella. Leikkaa Wurstin Yrtti-valkosipuli nakit tai raakamakkarate paloiksi ja ripottele perunoiden päälle. Kypsennä 30 minuuttia 175 C asteisessa uunissa. Ennen tarjoilua levitä pellin päälle majoneesia, ketsuppia, kurkkusalaattia, punasipulia ja salaatteja.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Voit korvata lammasnakit esim. Wurstin Krakova nakeilla. Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme! 

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Nakkipelti Yrtti-valkosipuli lammasnakeista tarjoiltuna

Nakkipelti yrtti-valkosipuli lammasnakeista tarjoiltuna

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja

Wurstin Lampaan ulkofileetä tarjoillaan tässä reseptissä valkosipulimuussin ja paahdettujen parsa- sekä lehtikaalien kera. Lampaan ulkofileet on marinoitu hyvin lampaan lihaan sopivalla yrtti-valkosipuliöljyllä. Lampaan ulkofileet valmistuvat pannulla nopeasti, minuuteissa. Ulkofileet voit paistaa haluamaasi kypsyyteen oman makusi mukaan, liha voi jäädä roseeksi.

Valmistusaika n. 1 tunti, 4 hengelle

Ainekset

1 rs (500g) Wurstin Valkosipuli-Yrttimarinoitua Lampaan ulkofileetä

Valkosipulimuussi:
800 g kuorittua muussiperunaa
1 koko valkosipuli kuorittuna
50 g voita
2 dl maitoa
2 tl suolaa

Paahdetut kaalit:
1 parsakaali viipaloituna
200 g ruusukaaleja halkaistuna
50 g lehtikaalia nypittynä
rypsiöljyä, voita ja suolaa

Ohjeet

Aloita ruoanvalmistus perunamuussista. Laita kattilaan muussiperunat ja kuorittu valkosipuli. Peitä vedellä ja keitä kypsäksi. Soseuta voin, maidon ja suolan kanssa.

Ota lampaan fileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistoa. Paista pannulla marinoidut lampaan ulkofileet molemmin puolin, noin 2-3 minuuttia per puoli.  Laita folionyyttiin paiston jälkeen vetäytymään noin 15 minuutiksi. Kuumenna paistinpannu ja laita pannulle tilkka öljyä. Lisää pannulle parsakaali viipaleet ja halkaistut ruusukaalit. Paista pari minuuttia. Lisää pannulle voita ja revityt lehtikaalit. Paista vielä hetki. Mausta kaalit suolalla. Valuta ylimääräinen rasva pois. Viipaloi lampaan ulkofileet ja aseta viipaleet talouspaperin päälle. Mausta fileeviipaleet suolalla ja mustapippurilla. Kasaa annokset valkosipulimuusin, paahdettujen kaalien ja lampaan ulkofileiden kanssa. Nauti.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja tarjoiltuna

Lampaan ulkofileetä, valkosipulimuussia ja paahdettuja kaaleja tarjoiltuna

Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia

Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia

Wurstin Pavelin rosvopaistia ja uunijuureksia valmistetaan herkullisesta maustetusta, luullisesta karitsanpaistista. Pavel karitsan rosvopaisti on luullisesta karitsanpaistista valmistettu, valmiiksi maustettu. Paisti valmistuu uunissa helposti paistomittarin avulla. Mittaria paistiin asetettaessa tulee huolehtia, ettei mittari osu luuhun tai se mittarin lukema voi näyttää liian korkeata lämpötilaa. Rosvopaisti valmistuu uunissa noin 1 kg / 1 tunti periaatteella.

4 hengelle

Valmistus n. 15 minuuttia

Ainekset

1 kpl Wursti Pavel Karitsan rosvopaisti
500 g palsternakkaa
500 g juuriselleriä
500 g porkkanaa
0,5 dl rypsiöljyä
1 rkl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl mustapippuria
1 rkl kuivattua timjamia

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja ota liha lämpimään. Leikkaa palsternakat puoliksi. Kuori ja halkaise juuriselleri isoiksi paloiksi. Poista porkkanoista kannat ja halkaise. Laita juurekset uunivuokaan. Mittaa juuresten sekaan rypsiöljy, suola, hunaja, mustapippuri ja timjami. Pyörittele mausteet tasaisesti juuresten joukkoon. Lisää juuresten päälle Pavelin Karitsan rosvopaisti ja aseta paistomittari lihan keskelle. Mittari ei saisi osua luuhun tai se saattaa näyttää väärää lukemaa. Lihan olisi hyvä olla noin huoneenlämpöistä ennen uuniin laittamista, jotta se kypsyy tasaisesti. Aloita kypsentämään 200 C asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tiputa uunin lämpötila 150 C asteeseen ja kypsennä sisälämpömittarin avulla sisälämmöksi 65 C astetta. Tämä kestää noin yhden tunnin. Anna Pavelin rosvopaistin ja uunijuuresten vetäytyä hetki ennen tarjoilua esimerkiksi folion alla.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Pavelin paistia ja uunijuureksia vuoassa

Pavelin paistia ja uunijuureksia vuoassa

Karitsan viulua ja minttuchimichurria

Karitsan viulua ja minttuchimichurria

Wurstin karitsan viulu on vaivaton ja näyttävä valinta pääsiäisen juhlapöytään. Karitsan viulu on valmiiksi maustettua ja kypsä, joten sinun tarvitsee valmistaa vain lisukkeet kaveriksi tälle pääsiäisherkulle! Wurstin karitsan viulu on valmistettu luullisesta karitsanpaistista ja maustettu hyvin karitsanlihaan sopivilla mausteilla. Luu antaa viululle makua ja mehevyyttä kypsennyksen aikana. Alla reseptissä viulun kaveriksi on valmistettu raikas minttuchimichurri. Leikkaa viulu siivuiksi ja tarjoile chimichurrin sekä muiden haluamiesi lisukkeiden kera.

4 hengelle

Valmistus n. 15 minuuttia

Ainekset

800 g Wurstin kypsää karitsan viulua siivutettuna
1 dl oliiviöljyä
1 ruukku tuoretta minttua
1 sitruuna
Tarjoilua varten perunalisäkettä, esimerkiksi paahdettuja perunoita

Ohjeet

Mittaa korkeaan astiaan oliiviöljy. Revi joukkoon minttu varsineen. Raasta sitruunasta pesty kuori joukkoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarjoile karitsan viulusiivut joko huoneenlämpöisenä, tai kuumenna siivuja 200 C asteisessa uunissa 5-10 minuuttia ennen tarjoilua. Voit joko pyörittää karitsanviulusiivut kastikkeessa, tai valella siivujen päälle kastiketta. Tarjoile karitsan viulua ja minttuchimichurria paahdettujen perunoiden ja muiden pääsiäisen herkkujen kera.

Resepti on tehty yhteistyössä monipuolisen ja taitavan 12 kk blogiryhmän kanssa.

Vinkki! Katso myös muut reseptimme sekä pääsiäistuotteemme!

Seuraa sivuamme myös instagramissa, jossa muun muassa jaamme herkullisia reseptejä ja esittelemme uutuuksia!

Karitsan viulua ja minttuchimichurria juhlapöydässä

Karitsan viulua ja minttuchimichurria juhlapöydässä